Αλέξης Τσίπρας: Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι σταθερά η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη στη χονδρική τιμή ενέργειας και πρόσθεσε ότι πρέπει να μπει τέλος κάποια στιγμή σε αυτό τον εφιάλτη.

Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από την Ηλεία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και για τη ΔΕΗ.

«Τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία νοικοκυριών και επιχειρήσεων βυθίζονται από τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ως ο βασιλιάς του καρτέλ της ενέργειας και προστάτης των γαλάζιων golden boys της ΔΕΗ», τόνισε ο κ. Τσίπρας κατά την περιοδεία του στην αγορά του Πύργου, όπου συζήτησε με καταστηματάρχες και καταναλωτές.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα είναι σταθερά η ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη στη χονδρική τιμή ενέργειας και πρόσθεσε ότι πρέπει να μπει τέλος κάποια στιγμή σε αυτό τον εφιάλτη. Κάλεσε τους πολίτες να δυναμώσουν το ΣΥΡΙΖΑ στις 15 Μαΐου οπότε θα διεξαχθεί η ψηφοφορία για τις αλλαγές που προωθούνται στο κόμμα. «Στις 15 του Μάη ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει και ο εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνει», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

«Τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία νοικοκυριών και επιχειρήσεων βυθίζονται από τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται ως ο βασιλιάς του καρτέλ της ενέργειας και προστάτης των γαλάζιων golden boys της ΔΕΗ.  Του καρτέλ της ενέργειας που σε μία περίοδο κρίσης καταγράφει ουρανοκατέβατα κέρδη και υπερκέρδη κοντά στο 1,5 δις. τους τελευταίους 9 μήνες.

Και των γαλάζιων golden boys της ΔΕΗ που έχουν μετατρέψει την εταιρία σε κουμπαρά ιδιωτικών συμφερόντων και σε μοχλό ιδιωτικού πλουτισμού, με τα υπέρογκα bonus και τους παχυλούς μισθούς που έχουν φροντίσει να εξασφαλίσουν για τους εαυτούς τους. Αλλά και με καταγγελίες για χειραγώγηση μετοχών στο Χρηματιστήριο. Την ίδια στιγμή η χώρα μας είναι σταθερά η ακριβότερη στην Ευρώπη στη χονδρική τιμή ενέργειας, ενώ μετακυλίει σχεδόν το 100% του υπέρογκου αυτού κόστους της χονδρικής στον καταναλωτή με την παράλογη και παράνομη ρήτρα αναπροσαρμογής.

Σε αυτόν τον εφιάλτη πρέπει κάποια στιγμή να μπει ένα τέλος. Και καλούμε όλους τους πολίτες να υψώσουν ανάστημα. Καλούμε όλους τους πολίτες στις 15 του Μάη να δυναμώσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Να ενισχύσουν τις γραμμές του. Να συμμετάσχουν στην εσωκομματική του διαδικασία. Στις 15 του Μάη ο ΣΥΡΙΖΑ δυναμώνει και ο εφιάλτης της κυβέρνησης Μητσοτάκη τελειώνει».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr