Αλέξης Τσίπρας: «Θα αναλάβω πρωτοβουλία για την δημιουργία ενός αντιπολιτευτικού μετώπου που θα σταθεί απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης».

«Είναι καιρός να πάρουμε στα χέρια μας την τύχη μας» είπε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Λάρισα εξομολογόντας ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθει σε επαφή με τις ηγεσίες όλων των κομμάτων της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, με την τοπική αυτοδιοίκηση, με τις μεγάλες οργανώσεις των εργαζομένων, με τους εκπροσώπους άλλων παραγωγικών δυνάμεων προκειμένου να συζητήσουν με περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάσταση στη χώρα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «δεν αρκεί να προτείνουμε, να αποκαλύπτουμε, να καταγγέλλουμε. Οφείλουμε ως πολίτες και ως κόμματα και ως κοινωνία να κάνουμε ό,τι μπορούμε για σταματήσουμε αυτόν τον καταστροφικό κατήφορο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν πρόκειται να μας ακούσει. Είναι δεδομένο. Ούτε θέλει, ούτε μπορεί».

Αλέξης Τσίπρας

Οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «έχουμε ευθύνη να μην αφήσουμε την καταστροφή να συντελεστεί. Έχουμε ευθύνη τα κόμματα, τα συνδικάτα, οι συλλογικότητες των πολιτών να κινητοποιηθούν πριν γίνει ανεπίστρεπτη η καταστροφή. Η κοινωνία να απαιτήσει και να επιβάλει λύσεις όπως στο παρελθόν όταν οι κυβερνήσεις δεν ήθελαν και δεν μπορούσαν» σημείωσε και συμπλήρωσε:

«Η Δημοκρατία και το Σύνταγμα μας δίνουν τα όπλα, ας τα χρησιμοποιήσουμε με αποφασιστικότητα. Οφείλουμε να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν και να απαντήσουμε στην αγωνία της κοινωνίας. Να παραμερίσουμε αντιπαλότητες και να συντονιστούμε στοιχειωδώς για το μέγα θέμα της πανδημίας που κοστίζει ζωές».

Αλέξης Τσίπρας

Πολιτεύεται με αλαζονεία, ύβρεις και φαιδρότητες

Ο Αλέξης Τσίπρας έριξε τα πυρά του εναντίον του πρωθυπουργού λέγοντας πως «ο κύριος Μητσοτάκης αρχίζει να βγάζει τον πραγματικό του εαυτό, πολιτεύεται με αλαζονεία, ύβρεις, φαιδρότητες σαν αυτή προχθές στην Βουλή όταν μας είπε ότι εσείς μας βάλατε στα μνημόνια. Σε λίγο θα μου ζητήσει να ξεπληρώσω τα χρέη από τα δάνεια του κόμματός μου που φέσωσαν τους Έλληνες φορολογούμενους, ή να αποκαλύψω τις offshore της συζύγου μου» ανέφερε με καυστικό τρόπο ο Αλέξης Τσίπρας.

«Μπορεί να φαίνεται αστείο, αλλά είναι επικίνδυνο. Γιατί ένας αρνητής της πραγματικότητας δε μπορεί παρά καθίσταται μέρα με τη μέρα όλο και πιο επικίνδυνος για να κυβερνά το τόπο σε μια στιγμή κρίσης. Σε μια στιγμή που η χώρα χρειάζεται στο τιμόνι κάποιον που να εμπνέει εμπιστοσύνη και ασφάλεια, κάποιον που να ενώνει. Όχι κάποιον που να διχάζει και να πολιτεύεται με ψέματα και τοξικότητα για τους πολιτικούς του αντιπάλους. Και σε κάθε ευκαιρία να προσπαθεί να ωραιοποιήσει μια δραματική πραγματικότητα, αποδεικνύοντας πόσο ανεπαρκής είναι για μια τόσο δύσκολη συγκυρία» είπε ο κ. Τσίπρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr