Ο Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε τη συνολική διαχείριση της αντιμετώπισης της πανδημίας από την ελληνική κυβέρνηση, ως μια «μεγάλη αποτυχία», μιλώντας στη Βουλή. Το ίδιο είχε κάνει και νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, ασκώντας δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τα νέα μέτρα που τέθηκαν από σήμερα σε ισχύ.

Αλέξης Τσίπρας: «Τέσσερις μήνες σερί κινούμαστε με SMS»

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία είπε ότι έχουν περάσει 12 μήνες από την αρχή της πρωτοφανούς πανδημικής κρίσης, αλλά εδώ στην Ελλάδα έχουμε μπει στον πέμπτο μήνα lockdown. «Τέσσερις μήνες σερί με SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών, με απαγορεύσεις κυκλοφορίας, με κλειστή την οικονομία, το λιανεμπόριο και την εστίαση, με κλειστά τα σχολεία και τι έχουμε καταφέρει; Τα νοσοκομεία μας να είναι στο κόκκινο για τρίτη συνεχόμενη φορά», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Αλέξης Τσίπρας

Στη συνέχεια προέβη σε συγκρίσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση ρωτώντας την κυβέρνηση αν γνωρίζει άλλη ευρωπαϊκή χώρα «να έχει τόσο παρατεταμένο και τόσο αποτυχημένο lockdown σαν το δικό μας». «Σε καμία ευρωπαϊκή χώρα. Πουθενά δεν έχουν τέσσερις μήνες κλειστά τα σχολεία και το λιανεμπόριο. Και έξι μήνες κλειστή την εστίαση». Ανέφερε ότι στην Ισπανία τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά με αυξημένα τεστ και σε πολλές περιοχές της, όπως τη Μαδρίτη και η εστίαση με αυστηρά μέτρα και πρωτόκολλα. Στο Βέλγιο τα σχολεία και τα μαγαζιά είναι ανοιχτά».

Αλέξης Τσίπρας: «Κάτι δεν κάνουμε καλά, κάτι δεν πάει καλά»

«Κάτι δεν κάνουμε καλά, κάτι δεν πάει καλά», είπε, σημειώνοντας ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση να συνεχίζει να δίνει συγχαρητήρια στον εαυτό της  «ενώ έχει καταστραφεί και η δημόσια υγεία και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών για το σύστημα υγείας και η οικονομία». Τόνισε ότι «δεν χωράει προσπάθεια επικοινωνιακού χαρακτήρα» και κάλεσε την κυβέρνηση  να προχωρήσει στις παρεμβάσεις που ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μήνες.

«Αν δεν αναρωτηθείτε τι λάθος έχετε κάνει κι αν δεν προσπαθήσετε να αλλάξετε το μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας και διαρκώς επιμένετε στην επικοινωνιακή πολιτική τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα», εξήγησε. Σχολίασε ότι μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα «αυτό που απέπνεε ο πρωθυπουργός ήταν ότι οσονούπω ανοίγουμε και έχουμε φτάσει στο σημείο τα νοσοκομεία στην Αττική να είναι στο κόκκινο ξανά».

Αλέξης Τσίπρας

DreamLab app: Η Τεχνητή Νοημοσύνη μας βοηθάει να κάνουμε πιο έξυπνες διατροφικές επιλογές

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr