«Είναι μια νέα πρωτοβουλία που αναλάβαμε, η συγκρότηση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, οι πρώτες μέρες ήταν εντατικές, είχαμε 3 νομοσχέδιο να συζητήσουμε» είπε ο Αλέξης Χαρίτσης

Ο επικεφαλής της νέας ΚΟ, Νέα Αριστερά, Αλέξης Χαρίτσης, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τους στόχους του νέου κόμματος και τις ενδεχόμενες συνεργασίες.

«Είναι μια νέα πρωτοβουλία που αναλάβαμε, η συγκρότηση της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, οι πρώτες μέρες ήταν εντατικές, είχαμε 3 νομοσχέδιο να συζητήσουμε. Φιλοδοξούμε ότι το νέο αυτό εγχείρημα να δώσει έναν διαφορετικό τόνο, ύφος και πολιτικό περιεχόμενο στην κοινοβουλευτική συζήτηση και διάλογο, αλλά και στην κοινωνία. Αυτό χρειάζεται ο χώρος της Αριστεράς και ο προοδευτικός χώρος, και αυτό θα επιδιώξουμε το επόμενο διάστημα», είπε αρχικά.

Στην συνέντευξή του στον Άρη Ραβανό και στο «Βήμα της Κυριακής», ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε μομφές κατά της Νέας Αριστεράς, λέγοντας πως τα στελέχη της είχαν προσχεδιάσει τη διάσπαση από τη μέρα των εκλογών και επανέλαβε την μομφή κατά της Έφης Αχτσιόγλου ότι, ό,τι έκαναν τα αποχωρήσαντα στελέχη το έκαναν για την «καρέκλα».

Αλέξης Χαρίτσης: «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να κινηθεί με όρους τοξικότητας και χυδαιότητας»

«Δεν απαντάω σε αυτή την ανυπόστατη κριτική. Δυστυχώς η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει να κινηθεί με όρους τοξικότητας και χυδαιότητας. Δεν θα ακολουθήσουμε αυτόν τον δρόμο. Εμάς αυτή τη στιγμή μας απασχολούν τα προβλήματα της κοινωνίας, μας απασχολεί να υπάρχει μια σοβαρή, συγκροτημένη, ψύχραιμη και μαχητική φωνή στο αριστερό και προοδευτικό μέρος του πολιτικού φάσματος, τα μηνύματα τοξικότητας επιστρέφονται στους αποστολείς τους. Εμείς αυτό που κάναμε ήταν αυτό που επέβαλε η συνείδησή μας, η ιστορία και η κληρονομιά την οποία δημιουργήσαμε 20 χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ, και αυτό που μας επέβαλε η ελληνική κοινωνία για το μέλλον. Κάναμε μια πράξη ευθύνης, και ελπίδας αλλά ήταν και δύσκολη απόφαση», υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης.

Αλέξης Χαρίτσης: «Θέλουμε να συνενώσουμε δυνάμεις»

Σχετικά με το ποιες δυνάμεις θα προσεγγίσει η νέα ΚΟ για ενδεχόμενη συνεργασία στη Βουλή, ο Αλέξης Χαρίτσης είπε, «σε αυτήν την προσπάθεια δεν θέλουμε να πορευτούμε μόνοι μας. Είναι μια προσπάθεια που θέλουμε να συνενώσουμε δυνάμεις. Είναι ένα νέο εγχείρημα, θέλουμε να είναι νέο και φρέσκο, και ταυτόχρονα να είναι σαφές ότι έχει ένα πολιτικό πρόσημο. Θέλουμε να συνενώσουμε δυνάμεις. Με όλες τις προοδευτικές αριστερές δυνάμεις μπορεί να υπάρξει δυνατότητα συμπόρευσης εφόσον υπάρχει προγραμματική βάση και σύγκλιση. Η κοινωνία έχει απαξιώσει την πολιτική γιατί δεν ακούει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα. Δεν λειτουργούμε με την λογική των μεταγραφών θέλουμε να δώσουμε άλλο ύφος και ήθος στην πολιτική. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη λειτουργεί με όρους ηγεμονικούς σε όλα τα ζητήματα. έχουμε έλλειμμα ασφάλειας και αυθαιρεσία».

Με αφορμή την οπαδική βία, ο Αλέξης Χαρίτσης: «Θέλω να εκφράσω τον αποτροπιασμό μου και εύχομαι να πάνε όλα καλά με τον αστυνομικό. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει την ευθύνη. Δεν είναι ανάληψη ευθύνης να κανείς τη μία σύσκεψη μετά την άλλη για επικοινωνιακούς λόγους χωρίς να παρουσιάζεις προτάσεις. Η Αθλητική Δικαιοσύνη θα έπρεπε να αναβαθμιστεί, η ΔΕΑΒ (Διαρκής Επιτροπή Αθλητικής Βίας) να αποκτήσει μορφή κρατικής υπηρεσίας, και να εφαρμοστούν οι νόμοι».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr