«Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Πολιτική αλλαγή τώρα», σημειώνει ο Αλ. Χαρίτσης.

«Τα σκληρά δεδομένα για την πραγματική απορρόφηση του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ, διαψεύδουν πλήρως τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τον υποτιθέμενο πακτωλό χρημάτων που εισρέουν στην οικονομία μέσω των ευρωπαϊκών κονδυλίων», υποστηρίζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων και βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης.

Σε δήλωσή του ο κ. Χαρίτσης σημειώνει:

«Σύμφωνα με το σημερινό δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ για το Ετήσιο Ενημερωτικό Σημείωμα του Ινστιτούτου ΈΝΑ:

–           Μέχρι και το τέλος του 2022 οι πραγματικές πληρωμές μέσω του ΤΑΑ μόλις που αγγίζουν τα 1,25 δισ. ευρώ. Ποσό που αντιστοιχεί στο 4% των διαθέσιμων πόρων.

–           Στο σκέλος των δανείων, μόλις 118,5 εκατ. έχουν πάει στις επιχειρήσεις. Το 2,2% δηλαδή του συνόλου των διαθέσιμων δανειακών πόρων.

–           Σε 5 προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020, το 30 με 45% του συνόλου των πόρων, παραμένουν αναξιοποίητα και πρέπει να απορροφηθούν τους επόμενους 10 μήνες.

Την ώρα που οι επιχειρήσεις, η βιομηχανία και η τοπική αυτοδιοίκηση χρειάζονται όσο ποτέ στήριξη και χρηματοδότηση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποδεικνύεται ανίκανη να αξιοποιήσει ακόμη και τα ευρωπαϊκά κονδύλια που δικαιούται η χώρα.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Πολιτική αλλαγή τώρα ώστε κάθε διαθέσιμος χρηματοδοτικός πόρος να αξιοποιηθεί για την οικονομική και κοινωνική ανάταξη του τόπου μας».

Πηγή: pagenews.gr