Ακάρ: Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας κάνει μία νέα πρόκληση προς την Ελλάδα λέγοντας πως το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται σε επιφυλακή.

Νέα πρόκληση από την πλευρά της Τουρκίας και συγκεκριμένα του Χουλουσί Ακάρ. Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά της Ελλάδας λέγοντας μάλιστα πως το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται σε επιφυλακή.

Ο Χουλουσί Ακάρ εγκαλεί την Ελλάδα για προκλητικές ενέργειες και ρητορική σε Αιγαίο και Μεσόγειο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ελλαδα με προβοκάτσιες και ενέργειες σε ασκήσεις προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα. Δεν θα το επιτρέψουμε», ανέφερε ο Ακάρ.

«Δεν είναι αδυναμία για εμάς να λέμε ‘ας λύσουμε τα προβλήματά μας με διάλογο»

Παράλληλα, συνεχίζοντας τις προκλήσεις, τόνισε πως «σίγουρα θα δείξουμε την αντίδρασή μας ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον μας». «Η Πολεμική μας Αεροπορία δείχνει την απαραίτητη αντίδραση απέναντι στις παραβιάσεις τους. Το Πολεμικό μας Ναυτικό βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή. Κάνουν ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουν και να προστατεύσουν τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες μας», κατέληξε.

Την ίδια ώρα και ενώ οι προκλήσεις από πλευρά της Τουρκίας έχουν κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σημειώνει πως η Τουρκία είναι υπέρ του διαλόγου λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Δεν είναι αδυναμία για εμάς να λέμε ‘ας λύσουμε τα προβλήματά μας με διάλογο’».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr