Νέα σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας, εξαπέλυσε ο Χουλούσι Ακάρ κατά την διάρκεια συνέντευξης του στην εφημερίδα Hurriyet. Να θυμίσουμε πως ο ίδιος είχε αναφέρει πως η Ελλάδα έχει επεκτατικές βλέψεις. Ακόμα, πριν από λίγες μέρες ο ίδιος ανέφερε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει επεκτατική πολιτική από το 1821.

«Βλέπουμε το διεθνές δίκαιο. Τι λέει η Λωζάνη; Τα νησιά δεν μπορούν να τα στρατιωτικοποιήσουν. Όμως, βλέπετε ότι τα έχουν στρατιωτικοποιήσει» ανέφερε σε συνέντευξή του ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας στην εφημερίδα Ηurriyet.

Ακάρ Ελλάδα

«Δεν επιτρέπουμε αυτό το τετελεσμένο»

Σχετικά με τα νησιά, ο υπουργός Άμυνας ανέφερε «Σε ποιο μέρος του κόσμου υπάρχουν στο ίδιο σημείο χωρικά ύδατα 6 μίλια και εναέριο χώρο 10 μίλια. Σκεφτείτε ένα νησί. Λένε ότι έχουν 6 μίλια χωρικά ύδατα σε αυτό το νησί.

Αλλά προσπαθούν να δηλώσουν εναέριο χώρο 10 μίλια, στο ίδιο νησί. Πού υπάρχει δίκαιο και δικαιοσύνη σε αυτό; Δεν επιτρέπουμε αυτό το τετελεσμένο, Δεν υπερασπιζόμαστε τίποτα άλλο από τα δικαιώματά μας» πρόσθεσε.

«Θέλουμε να επικεντρωθούμε στη θετική ατζέντα»

Παράλληλα, τονίζοντας ότι η Τουρκία τάσσεται υπέρ της επίλυσης όλων των προβλημάτων στην περιοχή, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ο Ακάρ ισχυρίζεται ότι «πιστεύουμε ειλικρινά πως τα προβλήματα στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο μπορούν να επιλυθούν μέσω διαλόγου και προσπαθούμε για αυτό».

«Θέλουμε να επικεντρωθούμε στη θετική ατζέντα. Πρέπει τώρα να γίνει κατανοητό ότι η πιο σωστή και ευκολότερη λύση για την ειρήνη και τη σταθερότητα θα είναι δυνατή με σεβασμό των δικαιωμάτων και των νόμων του άλλου» είπε και συνέχισε:

«Δεν έχουμε βλέψεις στα εδάφη, τα δικαιώματα και τα συμφέροντα κανενός. Όμως, είμαστε αποφασισμένοι και ικανοί να προστατέψουμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα στις θάλασσες μας και στη Γαλάζια Πατρίδας μας όπως και στην Κύπρο».

«Είναι μεγάλο λάθος να κατηγορούμε την Τουρκία για επεκτατισμό»

Σύμφωνα με τον ίδιο «ενώ αυτά τα γεγονότα είναι ξεκάθαρα, είναι μεγάλο λάθος να κατηγορούμε την Τουρκία για επεκτατισμό και να απεικονίζουμε την Τουρκία ως απειλή».

Ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να επιχειρεί να απεικονίζει τα προβλήματά της με την Τουρκία ως πρόβλημα Τουρκίας-ΗΠΑ, Τουρκίας-ΝΑΤΟ, Τουρκίας-ΕΕ, προσθέτοντας πως «αυτό δεν βοηθά κανέναν. Η μεγαλύτερη ζημιά θα συμβεί στην Ελλάδα, στον ελληνικό λαό. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα αυτού στην ιστορία».

«Η Τουρκία δεν έχει καταπιέσει κανέναν στην ιστορία της ούτε χθες ούτε σήμερα», υποστήριξε ο Χουλούσι Ακάρ προσθέτοντας ότι η Τουρκία δεν έχει τέτοια παράδοση.

«Κοιτάζοντας την ιστορία, υπάρχουν πολύ ζωντανά παραδείγματα του τι έγινε από το 1919 έως το 1922», είπε, εκφράζοντας ετοιμότητα «να τα αποκαλύψουμε στον κατάλληλο χώρο και χρόνο».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr