Οι 9 μαθητές γυμνασίου καταδικάστηκαν για την κατηγορία της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας άπαξ και κατ’ εξακολούθηση – Στο πλευρό τους συμμαθητές τους, γονείς και καθηγητές

Υπό το βάρος σοβαρών αντιδράσεων δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σήμερα 9 μαθητές Γυμνασίου από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων, στο Αγρίνιο.

Οι εννέα κατηγορούμενοι μαθητές, κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου με την κατηγορία της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, όπως μεταδίδει το agriniotimes.gr.

Οι μαθητές κατηγορήθηκαν, μετά από αναφορά της Διευθύντριας του Σχολείου για τις καταλήψεις που πραγματοποιήθηκαν στο Σχολείο τον Οκτώβριο του 2020, ενώ υπέρ της αναφοράς είχε ταχθεί και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Συγκεκριμένα, το Σχολείο είχε τελέσει υπό κατάληψη για μία διδακτική ώρα την πρώτη μέρα, και για την επόμενη σχολική μέρα, χωρίς να σημειωθούν υλικές ζημιές ή φθορές εντός του Σχολικού Συγκροτήματος.

Από νωρίς το πρωί, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου, συμμαθητές των κατηγορούμενων παιδιών, γονείς, και καθηγητές σε μία προσπάθεια ένθερμης υποστήριξής τους.

Η ποινή

Σε βάρος και των εννέα μαθητών εκδόθηκε καταδικαστική απόφαση, με την ποινή της επίπληξης και της Άσκησης της Επιμέλειάς τους για ένα χρόνο από την Εισαγγελία Ανηλίκων.

Σημειώνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που μαθητές παραπέμπονται σε δίκη για συμμετοχή σε σχολική κατάληψη στο Δικαστήριο Ανηλίκων Αγρινίου, ενώ η υπόθεση είχε πυροδοτήσει ποικίλες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία, με τη Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας να καταδικάζει την ποινική δίωξη των μαθητών και τη Διεύθυνση του Σχολείου να επιμένει στην απόφαση – αναφορά της.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr