Άγκυρα σε Σουηδία – Φινλανδία: Ο Ιμπραήμ Καλίν γνωστοποίησε τις απαιτήσεις της χώρας από τις δύο υποψήφιες προς ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Η Άγκυρα κατά την διάρκεια της συζήτησης με τους απεσταλμένους της Φινλανδίας και της Σουηδίας γνωστοποίησε τους όρους για την άρση του βέτο που έχει υποβάλλει για την ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Η Τουρκία λέει στη Σουηδία και τη Φινλανδία ότι το PKK, το YPG και το PYD είναι όλες οι ίδιες τρομοκρατικές ομάδες, ενώ και η FETO (Γκιουλέν) είναι τρομοκρατική ομάδα» δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας.

Τι ανέφερε ο Καλίν

«Η Τουρκία κάλεσε τη Σουηδία και τη Φινλανδία να λάβουν συγκεκριμένα μέτρα κατά των τρομοκρατικών ομάδων, για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες της Άγκυρας για την ασφάλεια» ανέφερε ο Καλίν.

Ο Τούρκος αξιωματούχος διεμήνυσε στις αντιπροσωπείες των δύο σκανδιναβικών χωρών που βρίσκονται στην Άγκυρα ότι αναμένει «σωστή εφαρμογή» των αρχών της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ του 1999, των διαδικασιών που σχετίζονται με τη διαδικασία ένταξης».

Για το εμπάργκο όπλων

«Η Τουρκία έχει δει θετική στάση όσον αφορά την άρση των κυρώσεων στις εξαγωγές όπλων», δήλωσε δε ο προεδρικός εκπρόσωπος μετά από συνάντηση με τους Σουηδούς και Φινλανδούς αξιωματούχους. «Είναι απαράδεκτο οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ να επιβάλλουν κυρώσεις ο ένας στον άλλον» δήλωσε, αναφερόμενος στο εμπάργκο όπλων.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, ενώ ίσως γίνει και μια συνάντηση στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Σημειώνεται ότι ο Ερντογάν προ 10 ημερών ήταν πολύ πιο σκληρός έναντι του Ελσίνκι και της Στοκχόλμης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr