Άγιος Δημήτριος: Ο αστυνομικός που μένει απέναντι από το φαρμακείο μόλις αντελήφθη προσπάθεια δύο διαρρηκτών να διαρρήξουν πυροβόλησε τέσσερις φόρες στον αέρα για εκφοβισμό.

Ο αστυνομικός, ο οποίος είχε τεθεί εκτός υπηρεσίας, πυροβόλησε τα ξημερώματα λίγο μετά τη 1:00 στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, στον αέρα μόλις αντιλήφθηκε προσπάθεια διάρρηξης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο αστυνομικός, ο οποίος μένει απέναντι από  το φαρμακείο, κατάλαβε ότι δύο άτομα μετά τη 1:00 προσπάθησαν  να το διαρρήξουν. Τότε αποφάσισε να πυροβολήσει τέσσερις φορές στον αέρα ώστε οι επίδοξοι διαρρήκτες να φοβηθούν και να αποχωρήσουν.

Σημειώνεται, ότι σε βάρος του αστυνομικού σχηματίστηκε δικογραφία για τους πυροβολισμούς.

Θεοδωρικάκος: Τα πέντε νέα μέτρα που ανακοίνωσε

Δέσμη νέων μέτρων ανακοίνωσε σε δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, η οποία περιλαμβάνει παρεμβάσεις στον τρόπο λειτουργίας της αστυνομίας, μετά το τραγικό περιστατικό της φονικής καταδίωξης στο Πέραμα.

Μεταξύ των αλλαγών που επεσήμανε ο κος Θεοδωρικάκος προβλέπεται επανεκπαίδευση των ομάδων ΔΙΑΣ αλλά και πρωτοβουλία για να προβλεφθούν αυστηρότερες ποινές για παράβαση διατάξεων ΚΟΚ.

  • «Πλήρης αναμόρφωση του Κανονισμού Λειτουργίας της Άμεσης Δράσης με αξιοποίηση των βέλτιστων πρακτικών ευρωπαϊκών κρατών. Ακριβής περιγραφή των επιχειρησιακών σχεδίων και των καθηκόντων που αντιστοιχούν στους αστυνομικούς. Ξεκαθαρίζεται ότι δεν μπορεί να διακόπτεται καμία καταδίωξη και έρευνα ατόμων που ελέγχονται για παραβατική και παράνομη συμπεριφορά και δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε περιοχές και ομάδες υψηλής παραβατικότητας. Την ευθύνη υλοποίησης, αξιοποιώντας την κατάλληλη ομάδα αξιωματικών, αναλαμβάνει ο υφυπουργός, Λευτέρης Οικονόμου, και η δράση αυτή πρέπει να ολοκληρωθεί ως το τέλος Νοεμβρίου.
  • Διασφάλιση της συνεχούς επανεκπαίδευσης του συνόλου των αστυνομικών με προτεραιότητα τους αστυνομικούς που υπηρετούν στην Ομάδα ΔΙΑΣ, οι οποίοι διαχειρίζονται μεγάλο εύρος θεμάτων ασφάλειας και αστυνόμευσης στην υπηρεσία του πολίτη. Τόσο στο επιχειρησιακό πεδίο, όσο και στην επικοινωνία με τους πολίτες και τη γνώση των Νόμων. Δημιουργούνται ειδικά «σχολεία μετεκπαίδευσης» των ειδικών φρουρών. Η δράση αυτή ξεκινά 01/12/2021 και ολοκληρώνεται ως τις 30/09/2022 για την ομάδα ΔΙΑΣ.
  • Ψηφιοποίηση του Κέντρου Επιχειρήσεων, με αξιοποίηση τεχνολογίας αιχμής, προκειμένου να διευκολύνεται η ολοκληρωμένη επιχειρησιακή εικόνα και ο καλύτερος δυνατός συντονισμός των δυνάμεων στο πεδίο της Αμέσου Δράσεως. Και, άμεση αντίστοιχη εκπαίδευση των αξιωματικών που υπηρετούν στο Κέντρο Επιχειρήσεων. Ολοκλήρωση ως το Σεπτέμβριο ’22.
  • Άμεσος εφοδιασμός με κάμερες του συνόλου των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙΑΣ, της ΟΠΚΕ, των ΜΑΤ και των περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας. Εξάντληση κάθε νομικής δυνατότητας ώστε η σχετική προμήθεια από την ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιηθεί μέσα στο 2022.
  • Αλλαγές στη διάταξη δυνάμεων και στην ηγεσία της Άμεσης Δράσης με στόχο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό και την παροχή των καλύτερων δυνατών υπηρεσιών προς την κοινωνία. Ενίσχυση του Κέντρου Επικοινωνίας με 20 νέους αστυνομικούς, με στόχο να βελτιωθεί η ταχύτερη δυνατή ανταπόκριση της Άμεσης Δράσης στα περιστατικά που ενδιαφέρουν τους πολίτες. Έχω ζητήσει από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. η υλοποίηση των σχετικών μέτρων να πραγματοποιηθεί μέσα σε αυτή την εβδομάδα».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr