Αυστρία Covid 19: Το Εθνικό Συμβούλιο Εμβολιασμού έκανε εισήγηση για εφαρμογή της τέταρτης δόσης σε υγειονομικούς και εργαζόμενους.

Η Αυστρία όπως και όλη η Ευρώπη πλήττεται από την παραλλαγή Όμικρον του Covid 19. Μάλιστα, το Εθνικό Συμβούλιο Εμβολιασμού πρότεινε να δοθεί τέταρτη δόση σε ορισμένους υγειονομικούς και εργαζόμενους σε κρίσιμους τομείς.

Το συμβούλιο ανέφερε, ωστόσο, πως δεν διαθέτει επαρκή επιστημονικά δεδομένα προκειμένου να συστήσει τη χορήγηση τέταρτων δόσεων ευρύτερα. “Ενόψει ενός επικείμενου κύματος της Όμικρον, μπορεί να προσφερθεί (ένας τέταρτος εμβολιασμός) σε τομείς υψηλού κινδύνου (π.χ. σε υγειονομικούς που εκτίθενται στον ιό) και σε συστηματικά κρίσιμους τομείς έξι μήνες μετά τον τρίτο εμβολιασμό”, ανέφερε το συμβούλιο.

Όμικρον

Επαναφέρει περιορισμούς στις 27 Δεκεμβρίου

Η Αυστρία δήλωσε την Τετάρτη πως θα επαναφέρει αυστηρότερους περιορισμούς από τις 27 Δεκεμβρίου προκειμένου να επιβραδύνει την εξάπλωση της παραλλαγής Όμικρον. Τον Νοέμβριο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τέταρτο εθνικό λοκντάουν και είπε πως θα καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για όλους τους Αυστριακούς, η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που το κάνει.

Αν και το διάρκειας τριών εβδομάδων λοκντάουν μείωσε δραστικά τον ημερήσιο αριθμό νέων μολύνσεων COVID-19 από επίπεδα-ρεκόρ, η χώρα ετοιμάζεται για άλλη μία αύξηση των μολύνσεων. Εκατοντάδες μολύνσεις Όμικρον έχουν ήδη επιβεβαιωθεί.

Στις επικαιροποιημένες οδηγίες του, το Εθνικό Συμβούλιο Εμβολιασμού ανέφερε πως οι τέταρτες δόσεις εμβολίων κατά της COVID-19 μπορούν να δοθούν “εκτός εγκεκριμένων ενδείξεων” σε ομάδες στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και άλλους κρίσιμους τομείς έπειτα από ιατρική διαβούλευση.

“Εξακολουθούν να μην υπάρχουν στοιχεία ότι αυτός ο επιπρόσθετος εμβολιασμός μπορεί να αποτρέψει τις μολύνσεις. Ωστόσο μπορεί να θεωρηθεί ότι οι σοβαρές νοσήσεις μπορούν να αποτραπούν”, ανέφερε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr