Σήμερα Πέμπτη 26 Νοεμβρίου πραγματοποιείται η πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με κορωνοϊό από τη Βόρειο Ελλάδα στην Αθήνα με C-130. Η διαδικασία είναι σε εξέλιξη σύμφωνα με τις πληροφορίες και αναχωρούν τώρα οι τρεις άνδρες που διακομίστηκαν από το νοσοκομείο της Δράμας στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας, προκειμένου να διασωληνωθούν εκ νέου και να πραγματοποιηθεί η μεταφορά τους στην πρωτεύουσα.

Όπως αναφέρει ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Κλειτσιώτης Κωνσταντίνος στο grtimes, «ήρθαν τρεις άνδρες σήμερα το πρωί από τη Δράμα. Έχουν ήδη μπει σε κάψουλες, έχουν διασωληνωθεί, και αναχωρούν από λεπτό σε λεπτό από το αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης με τα C-130 για Αθήνα». Σύμφωνα με τον κο Κλειτσιώτη, η πληρότητα αυτή τη στιγμή σε ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας είναι στο 100%.

Ωστόσο υπάρχουν κενές κλίνες Covid-19 εκτός ΜΕΘ με τον ίδιο να εμφανίζεται αισιόδοξο, αναφέροντας ότι τις τελευταίες ημέρες προκύπτει μία επιπεδοποίηση της κατάστασης. Από την άλλη, αναγνωρίζει την ανάγκη για επιπλέον προσωπικό, αν και τονίζει ότι νοσηλευτές και γιατροί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, καταφέρνοντας να περιθάλπουν επαρκώς τα περιστατικά Covid-19 του νοσοκομείου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr