Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις μεγάλες μονές του Αγίου Ορους, να συζητήσει με ηγουμένους, αλλά και να μεταφέρει και τα μηνύματα του προέδρου του κόμματος.

Τις Μονές και τους Ιερούς Ναούς του Αγίου Όρους είχε τη δυνατότητα να επισκεφθεί και να προσκυνήσει ο υποψήφιος βουλευτής και αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, ο κορωνοιός κράτησε κλινήρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον προεκλογικό ρόλο ανέλαβε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επισκέφθηκε χθες αυθημερόν τον Άθω, συνοδευόμενος από τον διοικητή κ. Θανάση Μαρτίνο. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις μεγάλες μονές του Αγίου Ορους, να συζητήσει με ηγουμένους, αλλά και να μεταφέρει και τα μηνύματα του προέδρου του κόμματος.

Κατά τη χθεσινή περιοδεία του, ο Αδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε τον ιερό ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, όπου είχε την ευκαιρία να προσκυνήσει και την εικόνα της Παναγίας «Αξιον Εστί». Επίσης, τη μόνη Σίμωνος Πέτρας όπου έγινε δεκτός με τιμές από τον ηγούμενο Ελισσαίο, σε πολύ θερμό κλίμα και τη μόνη Βατοπαιδίου όπου προσκύνησε την Αγία Ζώνη της Παναγιάς και τη μόνη Ιβήρων όπου του παρατέθηκε τιμητικό γεύμα.

«Ηταν μια επίσκεψη που ήθελε να καταδείξει ότι το Αγιον Ορος πρέπει να μείνει μακριά από πολιτικά παιχνίδια» σχολίασε ο ίδιος στα «ΝΕΑ». Οπως είχε, άλλωστε, ξεκαθαρίσει και νωρίς χθες το πρωί, πριν ξεκινήσει το ταξίδι του, «δεν πηγαίνω για να εμπλέξω το Αγιον Ορος σε καμία κομματική διαμάχη. Πηγαίνω ως πιστός χριστιανός για να προσκυνήσω, να δω τις αγαπημένες μου Μονές, να μιλήσω με γέροντες, οι οποίοι έχουν πολύ μεγάλη σοφία και να πάρω την ευλογία τους για τις δύσκολες μέρες που ακολουθούν. Αν θέλεις να πάρεις ευλογία για τις εκλογές δεν μπορείς μετά, πας πριν απ’ τις εκλογές».
Ταυτόχρονα, όμως, ανέφερε πως «όσοι εμπλέκουν το Αγιον Ορος στην κομματική διαμάχη, ούτε το αγαπούν ούτε το σέβονται ούτε το πιστεύουν. Οποιος προσπαθεί να καπηλευτεί το Αγιον Ορος για κομματικούς σκοπούς, στην πραγματικότητα δεν είναι ορθόδοξος χριστιανός».

Με βάση πληροφορίες, στις συζητήσεις που έγιναν κατά την επίσκεψή του, τέθηκε το θέμα της υποστήριξης του κόμματος «ΝΙΚΗ», που έχει συνδεθεί με συγκεκριμένες μονές και μοναχούς της Αθωνικής Πολιτείας. Πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τα τεκταινόμενα στο Αγιον Ορος υποστηρίζουν ότι το φαινόμενο αυτό έχει περιοριστεί σημαντικά σε σχέση με όσα προηγήθηκαν των εκλογών της 21ης Μαΐου. Ενώ η πλειονότητα των μονών έχουν καταστήσει σαφές ότι, όχι απλώς δεν επιθυμούν καμιά εμπλοκή στα πολιτικά πράγματα, αλλά την καταδικάζουν κιόλας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr