Χαμηλότερες καταγράφονται οι τιμές το αρνί και στο κατσίκι σήμερα Μεγάλη Τρίτη συγκριτικά με την περυσινή χρονιά.

Χαμηλότερες καταγράφονται οι τιμές το αρνί και στο κατσίκι σήμερα Μεγάλη Τρίτη συγκριτικά με την περυσινή χρονιά. Την επιτυχία του «Καλαθιού του Νοικοκυριού» και του Άδωνι Γεωργιάδη προσωπικά αποτυπώνει η σημερινή κίνηση των τιμών στην αγορά κρέατος, η οποία απογοητεύει και τις λιγοστές εναπομείνασες Κασσάνδρες της γκρίνιας και της μεμψιμοιρίας.

Συγκεκριμένα, η τιμή στο αρνί πέφτει κάτω από το όριο των 10 ευρώ και ακολουθεί πτωτική τάση, με την επικρατούσα τιμή να φθάνει στα 9,30 ευρώ.

Την θεαματική εξέλιξη καταγράφει και ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), ενώ αυτή η νέα πτωτική τάση στα αμνοερίφια επισημαίνεται από χθες από τον ίδιο τον Άδωνι, ο οποίος σε ανάρτησή του πληροφορεί το ευρύ καταναλωτικό κοινό: «Οι τιμές χονδρικής για αρνί και κατσίκι τη Μ. Δευτέρα 2023 είναι χαμηλότερες από την Μ. Δευτέρα του 2022 και μάλιστα αισθητά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΟΚΑΑ».

Την ίδια στιγμή, η τιμή στο κατσίκι βαίνει επίσης μειούμενη, με την επικρατούσα τιμή να διαμορφώνεται στα 9 ευρώ, την κατώτερη να αγγίζει τα 7 ευρώ και την ανώτερη να μην ξεπερνά τα 9,5 ευρώ.

Επίσης, στο 96,02% των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο “Kαλάθι του Nοικοκυριού”, οι τιμές μειώνονται ή διατηρούνται σταθερές την 24η εβδομάδα εφαρμογής του (12/4/2023 -18/42023), που αποτελεί ταυτόχρονα την δεύτερη εβδομάδα εφαρμογής του “Καλαθιού του Πάσχα” (περιλαμβάνει επιπλέον των υπόλοιπων προϊόντων, αρνί, κατσίκι, τσουρέκι και σοκολατένια αυγά).

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και ειδικότερα σημειώνεται ότι, από το σύνολο 1206 προϊόντων στο “Καλάθι του Νοικοκυριού” (ο αριθμός είναι αυξημένος επειδή προστίθενται τα Πασχαλινά είδη):

  • στα 71, ποσοστό 5,89%, η τιμή μειώθηκε,
  • στα 1087, ποσοστό 90,13%, η τιμή παρέμεινε σταθερή
  • και σε 48, ποσοστό 3,98%, η τιμή αυξήθηκε.

Επισημαίνεται, ακόμη. ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας, οι τιμές χονδρικής για αρνί και κατσίκι τη Μ. Δευτέρα 2023 ήταν χαμηλότερες από την Μεγάλη Δευτέρα του 2022 και μάλιστα αισθητά.

Αναλυτικά στους πίνακες που επισυνάπτονται, οι τιμές λιανικής αρνιού και κατσικιού στο “Καλάθι του Πάσχα” και χονδρικής σύμφωνα με τον ΟΚΑΑ

Σταθερές τιμές στο καλάθι των νονών

“Τρίτη εβδομάδα λειτουργίας του Καλαθιού των Νονών και τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά, το 19% των παιχνιδιών έχει νέες μειώσεις και το 81% έχει σταθερές τιμές! Χαίρομαι που και αυτή μας η πρωτοβουλία δουλεύει υπέρ των καταναλωτών και κυρίως των μικρών μας φίλων”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr