Άδωνις Γεωργιάδης: Για τα νέα μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Για τα νέα μέτρα που ελήφθησαν από την κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας του κορωνοϊού αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Για τα μέτρα που ελήφθησαν

Μιλώντας στο ΣΚΑΙ «Τα μέτρα λαμβάνονται γιατί πρέπει να βάλουμε ένα φραγμό στην εξάπλωση της πανδημίας και να μην φτάσουμε στην κατάσταση που επικρατεί στην Β.Ευρώπη και να μείνει ανοιχτή η αγορά τα Χριστούγεννα.» ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός.

Εξήγησε παράλληλα ότι τα μέτρα δεν έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα για τους ανεμβολίαστους πολίτες και οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν έχουν ως σκοπό τόσο την δική τους προστασία όσο και των υπολοίπων: «Οι ανεμβολίαστοι συμπολίτες μας κινδυνεύουν και θέλουμε να τους προστατέψουμε όχι να τους τιμωρήσουμε. Επειδή κινδυνεύει η υγεία τους συνακόλουθα κινδυνεύει και το ΕΣΥ με περισσότερες νοσηλείες.»

Δεν θα ξαναγίνει καθολικό lockdown

Το ενδεχόμενο ενός νέου γενικού απαγορευτικού στη χώρα, ο υπουργός το απέκλεισε εκ νέου,ωστόσο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ληφθούν επιπλέον μέτρα για τους ανεμβολίαστους, «στο βαθμό που μπορεί αυτοί να επιβαρύνουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας» όπως είπε.

Για την ενίσχυση του συστήματος Υγείας

Σχετικά με την ενίσχυση του συστήματος υγείας, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως από την εποχή διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ έχουν υπερδιπλασιαστεί οι ΜΕΘ και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «όσο και να θέλουμε,ακόμα και 1 δις ευρώ να είχαμε, δεν μπορούμε να φτιάξουμε άλλες  γιατί δεν έχουμε το προσωπικό να τις στελεχώσει»

«Η Γερμανία με τις περισσότερες ΜΕΘ ανά 100 άτομα στον πλανήτη στέλνει ασθενείς σε γειτονικές χώρες του εξωτερικού γιατί δεν φτάνουν οι δικές της λόγω πίεσης στο σύστημα υγείας της. Άρα όσες ΜΕΘ και να φτιάξεις, αν δεν σταματήσεις την πανδημία, δεν φτάνουν», δήλωσε ίδιος

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr