Άδωνις Γεωργιάδης: «Κανένας μας δεν θέλει να κλείσει τις λαϊκές αγορές, και σίγουρα όχι εγώ. Στόχος μας είναι οι λαϊκές αγορές να συμβαδίζουν με την οικονομία του 21ου αιώνα», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο.

«Κανένας μας δεν θέλει να κλείσει τις λαϊκές αγορές, και σίγουρα όχι εγώ. Στόχος μας είναι οι λαϊκές αγορές να συμβαδίζουν με την οικονομία του 21ου αιώνα», ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας το νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο.

«Το νομοσχέδιο έχει την υποστήριξη του κόσμου των λαϊκών αγορών. Είναι αποτέλεσμα εξαντλητικού διαλόγου με τους ανθρώπους των λαϊκών αγορών, έχουμε γράψει και ξαναγράψει το νομοσχέδιο 50 φορές για να είναι όλοι ευχαριστημένοι» υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης.

«Υπάρχει πραγματικό πρόβλημα. Τους δίνουμε μια ευκαιρία, δυνητική, εθελοντική, όποιος θέλει να δηλώσει τώρα, να πάρει την άδεια του εμπόρου και να συνεχίσει νόμιμα να κάνει αυτό που έκανε μέχρι σήμερα παράνομα», είπε ο κ. Γεωργιάδης και επισήμανε ότι η Ομοσπονδία Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Αττικής, έχει μιλήσει με δραματικούς τόνους υπέρ του άρθρου, γιατί αν δεν δοθεί αυτή η δυνατότητα, πολλά μέλη της θα καταστραφούν. Όπως είπαν, καθώς η Αττική έχει μικρό κλήρο γης, δεν είναι βιώσιμη η δουλειά στη λαϊκή μόνο με την δική τους παραγωγή, και στην πραγματικότητα αναγκάζονται να κάνουν και τον έμπορο για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους. Όπως ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία ο κ. Γεωργιάδης, με νομοτεχνική βελτίωση θα προβλεφθεί η δυνατότητα αυτή μόνο στην Αττική και με όριο 20 στρεμμάτων. Για την μετατροπή της άδειας θα δοθεί προθεσμία ενός μήνα, η μετατροπή θα είναι εθελοντική, και μετά την παρέλευση του μήνα θα γίνουν φορολογικοί έλεγχοι και όσοι δεν έχουν προχωρήσει στη μετατροπή, θα πάρουν και την ευθύνη της πράξης τους.

Γεωργιάδης

Ο κοινοβουλευτικός διάλογος έχει αξία όταν γίνεται στη βάση της αλήθειας, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχολιάζοντας την κριτική που δέχεται το νομοσχέδιο σε σχέση με τις “δρακόντειες” ποινές, τις κυρώσεις και τα πρόστιμα που προβλέπονται, για να σημειώσει ότι τα περισσότερα έχουν προβλεφθεί με το νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, που μάλιστα επέβαλλε σε πολύ περισσότερες περιπτώσεις αφαίρεση άδειας. Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε απολύτως ψευδές ότι το 80% των φορέων που είχαν κληθεί σε ακρόαση στην επιτροπή που επεξεργάστηκε το νομοσχέδιο, ήταν αντίθετοι με τις διατάξεις. Στο κλίμα αυτό, ο υπουργός σχολίασε ότι “διθυραμβικά” μίλησε για το νομοσχέδιο ο εκπρόσωπος των εμπόρων, ο κ. Μουλιάτος.

Σε σχέση με τους παραγωγούς, σχολίασε ότι υπήρξαν πράγματι πολλές ομοσπονδίες αρνητικές, όχι στο σύνολο του νομοσχεδίου, αλλά σε σχέση με τη δυνατότητα ενός παραγωγού να δηλώσει έμπορος σε διάστημα ενός μηνός και σε σχέση με την προκήρυξη θέσεων. Στο σημείο αυτό, ο υπουργός απευθύνθηκε ιδίως στους βουλευτές της ΝΔ ως εξής: “Εσείς συνάδελφοι της Νέας Δημοκρατίας, γνωρίζετε ότι δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς την πολιτική ηγεσία ότι δεν είχε ανοιχτά τα αφτιά της και δεν προσπάθησε να βελτιώσει το αρχικό νομοσχέδιο όσο περισσότερο γινόταν, ακούγοντας τις προτροπές και τις παρατηρήσεις σας”.

Αναφορικά με τις εξουσιοδοτήσεις που δίνονται για τη ρύθμιση θεμάτων δια υπουργικών αποφάσεων, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων είπε ότι σύμφωνα με τους κανόνες καλής νομοθέτησης, οι κανονιστικές πράξεις ρυθμίζονται με υπουργικές αποφάσεις, ώστε οι κανονιστικές πράξεις να μην αποκτούν ισχύ νόμου, αλλά να είναι προϊόν υπουργικής απόφασης για να είναι περισσότερο ευέλικτες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr