Ο Δημοσθένης Δούκας γράφει για την τρυφηλή ζωή των ριζοσπαστών

Ο Αλέξης Τσίπρας , με το δημόσιο και ιδιωτικό βίο του, έχει πιστοποιήσει διαχρονικά αυτό που οι σώφρονες γνωρίζουμε από την ιστορία του αριστερού-μαρξιστικού κινήματος. Όταν οι «επαναστάτες , οι «ριζοσπάστες», καταλαμβάνουν την εξουσία αποκαλύπτουν ότι είναι εραστές της «γοητείας της μπουρζουαζίας», λάτρεις του «αστικού βίου».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το επιβεβαίωσε δραματικά το 2019 όταν δημοσιοποιήθηκαν οι φωτογραφίες του σε κότερο εφοπλιστή να απολαμβάνει την τρυφηλή ζωή. Σε όλες τις εκδοχές και παραλλαγές της.

Νέο «κρούσμα» αυτής της νοοτροπίας και συμπεριφοράς η απόκτηση άδειας ταχύπλοου, όπως αποκάλυψε ο Στέφανος Κασιμάτης στην στήλη του.

Γράφει ο δημοσιογράφος: «Οι υποψήφιοι που εξετάζονται στο Λιμεναρχείο Λαυρίου, για την απόκτηση διπλώματος ταχυπλόου, κατά κανόνα χωρίζονται σε ομάδες των δέκα, καθεμία των οποίων, όπως καταλαβαίνω, αντιστοιχεί σε διαφορετικό εξεταστή. Φυσικά, ο αριθμός των εκάστοτε υποψηφίων σπανίως είναι τέτοιος ώστε όλες οι ομάδες να είναι των δέκα υποψηφίων. Πάντα περισσεύουν κάποιοι στην τελευταία ομάδα της ημέρας. Σας τα λέω αυτά επειδή χθες, στο Λιμεναρχείο Λαυρίου, η τελευταία ομάδα εξεταστέων περιελάμβανε τέσσερα άτομα, εκ των οποίων το ένα μας είναι γνωστό και λίαν προσφιλές: Αλέξιος Τσίπρας…

Ο γνωστός Τσίπρας, της «πρώτη φορά Αριστεράς»; Κατά πάσα πιθανότητα, σκέφτηκα, γι’ αυτόν επρόκειτο, τον αξιότιμο αρχηγό της αντιπολίτευσης, διότι ένα από τα άλλα τρία ονόματα στη συγκεκριμένη ομάδα εξεταστέων ήταν εκείνο του απόστρατου ταξιάρχου της Αστυνομίας, ο οποίος είναι επικεφαλής της φρουράς του. Ενα στοιχείο που ενισχύει την υπόθεσή μου ότι έχουμε ταυτοπροσωπία είναι ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ως γνωστόν, νοικιάζει στο Λαύριο εκείνη τη χαριτωμένη «ντάτσα» πάνω στο κύμα και, ξέρετε τώρα, πώς είναι αυτά: το ένα φέρνει το άλλο, το σπιτάκι στην ακροθαλασσιά το ταχύπλοο κ.ο.κ. Εξάλλου, περνώντας κάθε χρόνο τα καλοκαίρια του με τον Πολάκη, είναι επόμενο να έχει γνωρίσει τις χαρές του ταχύπλοου και, ως αξιοπρεπής άνθρωπος, που δεν θέλει να γίνεται βάρος στους φίλους του, θα σκέφτηκε ότι καλό είναι να βγάλει και αυτός ένα δίπλωμα, ώστε τουλάχιστον να ξεκουράζει τον φίλο του στις εκδρομές τους.

Αρχικά δεν γνώριζα αν τελικά παρουσιάστηκε να δώσει τις εξετάσεις, καθώς αργά το μεσημέρι οι βάρδιες άλλαξαν, προτού κληθεί για εξέταση η δική του που ήταν στο τέλος. Σας ομολογώ ότι έσκασα από την αγωνία! Πέρασε; Τα κατάφερε ή έμεινε μετεξεταστέος; Ευτυχώς όμως, το βράδυ, ένας άλλος φίλος, που γνώριζε την αγωνία μου και τη συμμεριζόταν, μου τηλεφώνησε για το καλό νέο: «Ναι! Πέρασε! Το πήρε το δίπλωμα». Η χαρά μου δεν περιγράφεται και δεν είναι μόνο δική μου. Είναι και δική σας ή τουλάχιστον πρέπει να είναι, διότι, για να βρίσκει τον χρόνο να κάνει μαθήματα πλοήγησης χειμωνιάτικα και να δίνει εξετάσεις, σημαίνει ότι έχει βρει τις λύσεις στα γνωστά προβλήματα (π.χ. πώς θα γίνεται ο εμβολιασμός πόρτα πόρτα…) και όπου να ‘ναι θα μας τις ανακοινώσει. Αχ, τι χαρά!

Να διευκρινίσω, ωστόσο, προς αποφυγήν περιττών παρεξηγήσεων, ότι δεν βρίσκω τίποτε, μα τίποτε, το μεμπτό στο ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλει να αποκτήσει δίπλωμα ταχυπλόου ή ακόμη και ταχύπλοο, όπως λ.χ. ένα μικρό φουσκωτό. Τι είναι πια το φουσκωτό; Σιγά, βρε παιδιά! Οι περισσότεροι από εσάς, που τώρα διαβάζετε τη στήλη, είμαι βέβαιος ότι έχετε ένα μικρό ταχύπλοο. Ας μην κοροϊδευόμαστε! Είναι συχνό και κοινότατο, όπως ξέρετε, οι γονείς να αγοράζουν στα παιδιά τους αυτοκίνητο ή ένα μικρό ταχύπλοο όταν εισάγονται στο Πανεπιστήμιο. Το φουσκωτό στις μέρες μας είναι σαν το μηχανάκι. Δεν αποτελεί πολυτέλεια σε μια χώρα νησιωτική όπως η δική μας. Καταλαβαίνω, ωστόσο, ότι για κάποιους λίγους η ζωή υπήρξε άδικη μαζί τους και ακόμη δεν έχουν αποκτήσει ταχύπλοο. Ας μην ανησυχούν όμως. Οταν θα έλθει ο σοσιαλισμός, ο καθένας μας θα έχει το δικό του ταχύπλοο! Θα μας το προσφέρει δωρεάν το κράτος στα 35, μαζί με τη σύνταξη…».

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr