Τι δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου

«O πολιτικά υπεύθυνος στην υπόθεση των απευθείας αναθέσεων των ΕΛΤΑ στον κ. Πάτση είναι ο κ. Πιερρακάκης», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στον “Real fm 97,8”.

«Δόθηκε απευθείας ανάθεση 1 εκατ. σε κυβερνητικό βουλευτή και ο αρμόδιος υπουργός το γνώριζε, διότι πριν από έναν χρόνο ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο κ. Κάτσης, έθεσε το ερώτημα στη Βουλή στον κ. Πιερρακάκη και δεν πήρε καμία απάντηση. Οι δικαιολογίες που ψέλλισε η κυβέρνηση περί των ορίων της αρμοδιότητας του κ. Πιερρακάκη είναι καθαρές υπεκφυγές. Εδώ δεν μιλάμε για μια διοικητική διευθέτηση. Μιλάμε για απευθείας ανάθεση ύψους 1 εκατ. σε βουλευτή της κυβερνώσας παράταξης. Μιλάμε για διαφθορά. Όσο ο κ. Μητσοτάκης δεν προχωρά στην παραίτηση του κ. Πιερρακάκη, δείχνει ότι δεν αναλαμβάνει ούτε αυτή την πολιτική ευθύνη. Αντιθέτως συγκαλύπτει μία δυσώδη υπόθεση», πρόσθεσε.

«Ο ίδιος ο κ. Πάτσης σε σημερινή του συνέντευξη είπε ότι η δράση του είναι γνωστή και στο κόμμα του και στον χώρο του. Δεν έκρυψε ότι αυτά τα οποία κάνει είτε αφορούν τις εισπρακτικές, που αγοράζουν τα δάνεια και εν συνεχεία παίζουν με τον πόνο ανήμπορων ανθρώπων, είτε αφορούν τις απευθείας αναθέσεις, ήταν γνωστά. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρύβεται διαρκώς», επισήμανε.

«Η κυβέρνηση έχει απελευθερώσει τους πλειστηριασμούς, έχει άρει κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας, έχει επιλέξει τα funds να μην έχουν καμία δεσμευτικότητα και καμία υποχρέωση να ρυθμίσουν τα δάνεια, αλλά να μπορούν να φέρονται με ασυδοσία απέναντι στους πολίτες. Δεν είναι, όμως, μόνο οι πολιτικές αποφάσεις της. Εδώ βλέπουμε στελέχη της ΝΔ όπως ο κ. Πάτσης να κερδοσκοπούν προσωπικά από αυτή τη διαχείριση των “κόκκινων” δανείων. Πρόκειται για επαίσχυντη πολιτική και στάση», σημείωσε.

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «η κυβέρνηση, με όσα νομοθέτησε, έδωσε τη δυνατότητα στα funds και στις τράπεζες αν θέλουν να κάθονται στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τον πολίτη, αν δεν θέλουν να μην κάθονται, αν θέλουν να συμμετέχουν στον εξωδικαστικό, αν δεν θέλουν να μην συμμετέχουν, αν θέλουν να δέχονται μία ρύθμιση που προκύπτει, αν δεν θέλουν να μην τη δέχονται. Οι επιλογές της ΝΔ αφήνουν ανεξέλεγκτη τη λειτουργία των funds».

Για το ζήτημα της ακρίβειας υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση επιδοτεί τις εταιρείες παραγωγής ενέργειας με χρήματα των πολιτών και αυτές συνεχίζουν να σωρεύουν υπερκέρδη τα οποία δεν έχουν φορολογηθεί. Οι επιδοτήσεις της αισχροκέρδειας είναι 9,5 δισ. Την ίδια στιγμή η μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα θα κόστιζε 960 εκατ. και η μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα, στα κατώτερα επίπεδα της ΕΕ, θα κόστιζε 1,5 δισ., άθροισμα περίπου 2,5 δισ. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να μην βρίσκει δημοσιονομικά εμπόδια όταν είναι να ευνοήσει ολιγοπωλιακά συμφέροντα, αλλά να τα θυμάται όποτε πρέπει να πάρει ένα μέτρο που θα βοηθήσει τα χαμηλά και μεσαία στρώματα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr