Κριτική στην κυβέρνηση για το πρόγραμμα στήριξης, με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, άσκησε η υπεύθυνη τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ

Κριτική στην κυβέρνηση για το πρόγραμμα στήριξης, με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, άσκησε η υπεύθυνη τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:  «Ενώ επιδοτούν με 9,5 δισ. την αισχροκέρδεια. Ενώ δεν έχουν φορολογήσει ούτε ένα ευρώ από τα υπερκέρδη δισεκατομμυρίων στην ενέργεια. Ενώ εισπράττουν 4 δισ. περισσότερα έσοδα από τον ΦΠΑ λόγω της ακρίβειας και της αφαίμαξης των πολιτών.

Ο κ. Σταϊκούρας και σε σημερινή του συνέντευξη επιμένει να αρνείται τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα και αυτοδικαιώνεται για την πολιτική του. Το συμπέρασμα ξεκάθαρο: η κυβέρνηση της ΝΔ επιλέγει να βυθίσει την κοινωνία στην ακρίβεια».

Σταϊκούρας: Δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel Pass 3

«Δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel Pass 3» ήταν η απάντηση που έδωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας το πρωί στον ΣΚΑΪ, όταν ρωτήθηκε για το θέμα που έχει “ανοίξει” τις τελευταίες ημέρες.

«Δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel Pass 3. Ισχύουν τα μέτρα της Θεσσαλονίκης, που έχει υλοποιηθεί η επιδότηση, όχι τα άλλα μέτρα», τόνισε. Αλλά μετά, δεν… απέκλεισε τίποτα για το μέλλον. «Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά νέες παρεμβάσεις, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε κάθε εβδομάδα για νέες παρεμβάσεις. Έχουμε δώσει περισσότερα από κάθε άλλο κράτος, έχουμε πρωτογενές έλλειμμα και ουσιαστικά μας λένε αυξήστε το έλλειμμα. Εκτιμάμε ότι θα τρέξουμε με έλλειμα 1,7%».

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι οριζόντια μείωση φόρων «δεν μπορεί να γίνει, γιατί σύμφωνα με το Eurogroup οι μειώσεις πρέπει να είναι στοχευμένες. Η οριζόντια μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης έχει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος, 1 δισ. που δεν το αντέχουμε».

Αναφερόμενός στις αυξήσεις στην αγορά, ο υπουργός Οικονομικών υποσχέθηκε ότι «θα είμαστε κοντά στην κοινωνία για όσο χρειαστεί».

Πηγή: pagenews.gr