Στον υψηλότερο πληθωρισμό από το 1993 αναφέρονται, με κοινή τους δήλωση, η Έφη Αχτσιόγλου κι ο Αλέξης Χαρίτσης

Στον υψηλότερο πληθωρισμό από το 1993 αναφέρονται, με κοινή τους δήλωση, η Έφη Αχτσιόγλου κι ο Αλέξης Χαρίτσης, υποστηρίζοντας πως η φτωχοποίηση της κοινωνίας λαμβάνει χώρα με σφραγίδα Μητσοτάκη.

Η τομεάρχης Οικονομικών κι ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία σημειώνουν πως ο πληθωρισμός κατάγραψε νέο άλμα το Σεπτέμβριο κι έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο από το 1993, επιβεβαιώνοντας με κατηγορηματικό τρόπο τη λεηλασία του εισοδήματος των πολιτών. «Οι επιλογές του κ. Μητσοτάκη, να καλύπτει την αισχροκέρδεια και να επιδοτεί τα ολιγοπωλιακά υπερκέρδη, σφραγίζουν τη βίαιη φτωχοποίηση των εργαζομένων και των νοικοκυριών, οδηγούν σε αδιέξοδο τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο εθνικός δείκτης πληθωρισμού εκτινάχτηκε στο 12% και ο εναρμονισμένος στο 12,1%. Για τα λαϊκά και μεσαία στρώματα η κατάσταση είναι ακόμα χειρότερη, καθώς βασικά τρόφιμα έχουν αυξηθεί από 12,6% έως 23,3%, τα καύσιμα 17,7%, ο ηλεκτρισμός 30,5%, το πετρέλαιο θέρμανσης 65,1% και το φυσικό αέριο 332%», τονίζουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο ίδιο μήκος κύματος, επισημαίνουν πως η άρνηση της ΝΔ για ρυθμιστικές παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας, για πλαφόν στις τιμές ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου, για μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα και του ΦΠΑ στα τρόφιμα, φορτώνει δυσβάσταχτα βάρη τους πολίτες κι εξασφαλίζει τεράστια υπερκέρδη στα καρτέλ.

«Η κυβέρνηση που βυθίζει την κοινωνία στη φτώχεια, διευρύνει τις ανισότητες και κάνει καθεστώς την ανασφάλεια, πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα. Πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό», καταλήγουν η κυρία Αχτσιόγλου κι ο κ. Χαρίτσης.

Πηγή: pagenews.gr