Οι υγειονομικοί σε όλον τον κόσμο δίνουν την μάχη με την πανδημία και μετράνε μεγάλες απώλειες. Τα συστήματα υγείας δοκιμάζονται από τις ελλείψεις και η προστασία των εργαζομένων της πρώτης γραμμής κρίνεται αναγκαία για την αντοχή των νοσοκομείων. Δυστυχώς, ακόμα ένας εργαζόμενος στον χώρο της υγείας έχασε σήμερα την ζωή του. Πρόκειται για μία 50χρονη εργαζόμενη στο ΑΧΕΠΑ, στον τομέα των παραϊατρικών υπηρεσιών στο Ακτινολογικό του νοσοκομείου. Η εργαζόμενη νοσηλευόταν τις τελευταίες περίπου δύο εβδομάδες στο ΑΧΕΠΑ.

«Η συνάδελφος παρουσίασε συμπτώματα, μετά από λίγο καιρό χειροτέρεψε και όταν επιβαρύνθηκε πολύ η υγεία της, διασωληνώθηκε. Τελικά κατέληξε το πρωί της Δευτέρας. Έδωσε τη μάχη μέχρι την τελευταία στιγμή, όπως την έδινε και κάθε μέρα στο νοσοκομείο, για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της. Μαζί της έδωσαν τη μάχη οι γιατροί και οι νοσηλευτές, αλλά, δυστυχώς, η συνάδελφος δεν τα κατάφερε», είπε στο ethnos.gr η Ελένη Μπακιρλή μέλος της διοίκησης της ΠΟΕΔΗΝ και εκπρόσωπος των εργαζομένων στο ΑΧΕΠΑ, .

Δεν είναι γνωστό πού ακριβώς κόλλησε τον ιό. Πάντως τόσο ο γιός της όσο και ο σύζυγός της επίσης έχουν τον ιό αλλά δεν νοσηλεύονται σε κάποια νοσοκομειακή μονάδα.

Ανάρτηση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, Χαράλαμπου Κοροξενού

ΕΔΩ ΑΧΕΠΑ

Σήμερα έχασε την μάχη με τον covid μια συναδελφισσα μας. Δεκάδες άλλοι συνάδελφοι μας βρίσκονται εκτός μάχης αφου νοσούν.

Και κάποιοι ακόμη πιστεύουν ότι όλα είναι μια συνωμοσιολογία.

Λυπάμαι αλλά με αυτόν τον ρυθμό που πάει δεν θα υπάρχουν εργαζόμενοι να σας νοσηλεύσουν.

Σας παρακαλούμε πάρτε μέτρα προστασίας. Φτάσαμε πέρα από τα όρια μας.
Πάρτε μέτρα να ξεπεράσουμε αυτήν την μάχη και μετά εδώ θα είμαστε να μιλήσουμε για συνωμοσίες και τι έγινε λάθος.

Ο ίδιος πρόσφατα είχε γράψει το αδιέξοδο που αντιμετωπίζουν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και σχετικά με τις ΜΕΘ

«…Να θυμίσουμε ότι σε χθεσινή κινητοποίηση εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Μ. Γιαννάκος υποστήριξε ότι ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις και ότι οι πενήντα νέες κλίνες ΜΕΘ covid-19 που ανακοινώθηκαν μόνο… νέες δεν είναι. Είναι μετατροπές γενικών και “καθαρών” αιθουσών ή μονάδων σε ΜΕΘ κορονοϊού. Υπάρχει δε σοβαρή έλλειψη προσωπικού και μία ακόμη χειρουργική κλινική βγήκε εκτός λειτουργίας επειδή νόσησαν συνάδελφοι ενώ οι υπόλοιποι είναι σε καραντίνα»

Γράψτε το σχόλιο σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr