Η υπόθεση έχει σοκάρει το κοινό και έχει εγείρει ανησυχίες για τη βία κατά των γυναικών στο Χονγκ Κονγκ

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ απήγγειλε κατηγορίες σε τέσσερα άτομα για την άγρια δολοφονία του διάσημου μοντέλου Abby Choi. Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο TVB, το κεφάλι της βρέθηκε μέσα σε μια σουπιέρα.

Το ανερχόμενο αστέρι της μόδας, που είχε εμφανιστεί στο «Elle», τη «Vogue» και το «Harper’s Bazaar», εξαφανίστηκε την περασμένη Τρίτη. Ο πρώην σύζυγός της Alex Kwong, μαζί με τον αδελφό και τον πατέρα του, κατηγορήθηκαν για τον φόνο της, ενώ η πρώην πεθερά της Choi κατηγορήθηκε, επίσης, για συνέργεια.

Οι Αρχές βρήκαν δύο γυναικεία πόδια σε ένα ψυγείο, μαζί με δύο κατσαρόλες μαγειρέματος που περιείχαν ανθρώπινο ιστό, έναν κόφτη κρέατος και ένα ηλεκτρικό πριόνι, τρεις ημέρες μετά την εξαφάνιση του διάσημου μοντέλου. Η αυτοψία αποκάλυψε ότι η Choi έφερε μια μεγάλη τρύπα στο κρανίο της πίσω από το δεξί της αυτί, που πιθανότατα προκλήθηκε από ένα σκληρό αντικείμενο.

Η αστυνομία πιστεύει ότι η δολοφονία ήταν προμελετημένη και καλά σχεδιασμένη, καθώς η Choi σχεδίαζε να πουλήσει ένα πολυτελές ακίνητο στη γειτονιά Kadoorie Hill στο Ho Man Tin. Η Choi είχε χρηματοδοτήσει την αγορά του ακινήτου, αλλά καταχώρησε το σπίτι στο όνομα του πρώην πεθερού της για να γλιτώσει τα τέλη χαρτοσήμου. Η οικογένεια του πρώην συζύγου της φέρεται να ζούσε στο ακίνητο.

Οι Αρχές υποψιάζονται ότι ο πρώην γαμπρός της προσφέρθηκε να την πάει να πάρει την κόρη της από το σχολείο, αλλά ο ίδιος φέρεται να την έριξε κάτω και να την πήγε σε ένα διαμέρισμα στο Tai Po όπου την έσφαξε. Η αστυνομία δήλωσε ότι οι ύποπτοι είχαν καλύψει τους τοίχους του διαμερίσματος με πανιά και είχαν φορέσει ασπίδες προσώπου και αδιάβροχα για να μην λερωθούν με αίμα.

Το κεφάλι του διάσημου μοντέλου βρέθηκε σε μια σουπιέρα, ενώ η αστυνομία δεν έχει βρει ακόμη τα χέρια και τον κορμό. Φοβάται ότι μπορεί να έχουν πεταχτεί. Τα τέσσερα μέλη της οικογένειας που κατηγορούνται θα επιστρέψουν στο δικαστήριο στις 8 Μαΐου.

Η υπόθεση έχει σοκάρει το κοινό και έχει εγείρει ανησυχίες για τη βία κατά των γυναικών στο Χονγκ Κονγκ. Σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομίας, οι αναφορές για ενδοοικογενειακή βία αυξήθηκαν κατά 40% το πρώτο εξάμηνο του 2020 σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2019, ενώ και τα επόμενα χρόνια υπάρχει σχετική αύξηση.

Η κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του ζητήματος, συμπεριλαμβανομένης της σύστασης ειδικής ομάδας για την αναθεώρηση των νόμων σχετικά με τα σεξουαλικά αδικήματα και την αύξηση της χρηματοδότησης για τις υπηρεσίες υποστήριξης των θυμάτων. Ωστόσο, ορισμένοι ακτιβιστές και νομοθέτες έχουν επικρίνει την αντίδραση της κυβέρνησης ως ανεπαρκή, ζητώντας να διατεθούν περισσότεροι πόροι για τις προσπάθειες πρόληψης και εκπαίδευσης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

Πηγή: pagenews.gr