Τη δυνατότητα να εκδώσουν ηλεκτρονικά ΑΦΜ μέσα σε λίγα μόλις λεπτά μέσω τηλεδιάσκεψης από την ΑΑΔΕ με την υπηρεσία myAADELive έχουν οι πολίτες.

Ποια η νέα διαδικασία

Η διαδικασία μέσω της υπηρεσίας myAADELive περιλαμβάνει τα εξής βήματα:

  • Είσοδος στην υπηρεσία μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (myaadelive.gov.gr)
  • Συμπλήρωση των απαραίτητων στοιχείων στην ψηφιακή αίτηση Απόκτησης ΑΦΜ και λήψη αριθμού καταχώρησης
  • Επιλογή της ημέρας και ώρας για ραντεβού με εκπρόσωπο της ΑΑΔΕ
  • Σύνδεση μέσω βιντεοκλήσης, όπου – μετά τη διαδικασία ταυτοποίησης – λαμβάνεται ο ΑΦΜ, ενώ η σχετική βεβαίωση αποστέλλεται ως ηλεκτρονικό έγγραφο.
  • Με την εισαγωγή της απόκτησης ΑΦΜ στην υπηρεσία myAADElive, ολοκληρώνεται η πρώτη διαδικασία του ελληνικού Δημοσίου για εξ αποστάσεως ταυτοποίηση πολιτών (digital onboarding). Στην ίδια βιντεοκλήση, ο πολίτης μπορεί να πάρει και κλειδάριθμο.
  • Ο φορολογούμενος πλέον θα μπορεί από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου,  να αποκτήσει ΑΦΜ και Κλειδάριθμο και να ξεκινήσει να συναλλάσσεται με την ΑΑΔΕ, χρησιμοποιώντας τις ψηφιακές υπηρεσίες της.
  • Οι πολίτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να εκδώσουν ηλεκτρονικά ΑΦΜ μέσα σε λίγα μόλις λεπτά μέσω τηλεδιάσκεψης από την ΑΑΔΕ με την υπηρεσία myAADELive.

Τι δήλωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ

Όπως δήλωσε ο Διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, «Η ψηφιοποιημένη ΑΑΔΕ προσφέρει ολοένα και περισσότερες επιλογές συναλλαγών με τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Ο τελικός στόχος παραμένει πάντα να φτάσουμε στο σημείο, όπου οι φορολογούμενοι θα πραγματοποιούν το σύνολο των συναλλαγών τους ψηφιακά, χωρίς να χρειάζεται να επισκεφτούν κάποια ΔΟΥ. Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στη διαρκή βελτίωση των υπηρεσιών μας, προς όφελος τόσο των πολιτών και των επιχειρήσεων, όσο και της ίδιας της ΑΑΔΕ».

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr