28η Οκτωβρίου: Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πτώσεις αλεξιπτωτιστών και επιδείξεις από την ομάδα «Ζεύς».

Ξεκινά σε πολύ λίγο η στρατιωτική παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Ο προγραμματισμός του ΓΕΕΘΑ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, πτώσεις αλεξιπτωτιστών και παράδοση της ελληνικής σημαίας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μαχητικά αεροσκάφη της ομάδας επιδείξεων «Ζεύς» θα πραγματοποιήσουν πτήσεις, ενώ φέτος θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις και το ιστορικό μαχητικό Spitfire, που θα πετάξει μαζί με μαχητικά αεροσκάφη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας.

28η Οκτωβρίου: Δείτε live τη στρατιωτική παρέλαση

28η Οκτωβρίου28η Οκτωβρίου

28η Οκτωβρίου: Κατέθεσε στεφάνι η ΠΤΔ

Στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού, στη Θεσσαλονίκη, κατέθεσε σήμερα το πρωί, ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Η ίδια έφτασε στο σημείο στις 10:30 και την υποδέχτηκε με παιανίσματα η μπάντα του Γ’ Σώματος Στρατού, καθώς και στρατιωτικό άγημα.

Όπως αναφέρει το Thestival, νωρίτερα έφτασαν ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, υπουργός Εθνικής Άμυνας , ο Σταύρος Καλαφάτης, υφυπουργός Εσωτερικών, τομέας Μακεδονίας και Θράκης , ο Νίκος Χαρδαλιάς, υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Απόστολος Τζιτζικώστας, περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, η Βούλα Πατουλίδου, αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και ο Σωκράτης Φάμελλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ. Το “παρών” έδωσαν επίσης και εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας. Αμέσως μετά την κατάθεση, τηρήθηκε ενος λεπτού και η μπάντα παιάνησε τον Εθνικό Ύμνο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr