Οι τρεις υπερπτήσεις έγιναν από δυο ζεύγη τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

Με υπερπτήσεις πάνω από Κίναρο, Λέρο και Κανδελιούσσα προκαλεί η Άγκυρα ανήμερα της Παναγίας, τη στιγμή μάλιστα που στην Τήνο βρίσκεται η πολική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας μας. Οι τρεις υπερπτήσεις έγιναν από δυο ζεύγη τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών. Έγιναν υπερπτήσεις στις 11:05 πάνω από τη νήσο Κίναρο και στις 11:08 πάνω από τα Μαύρα Λέρου, στα 27.000 πόδια αντίστοιχα. Επίσης, στις 11:19, έγινε υπερπτήση πάνω από τη νήσο Κανδελιούσσα στα 23.000 πόδια.

Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.

Τουρκικό γεωτρύπανο: Αλλάζει ρότα – Στο στόχαστρο η κυπριακή ΑΟΖ

Στο στόχαστρο του «Αμπτούλ Χαμίτ Χαν» τίθεται πλέον η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, με την Τουρκία να είναι αποφασισμένη να κινηθεί προς τον θαλάσσιο χώρο της νήσου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες και με βάση δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου, το πιο σύγχρονο γεωτρύπανο του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού πρόκειται να κινηθεί, μέσα στις επόμενες ώρες, προς το θαλασσοτεμάχιο 6 και το θαλασσοτεμάχιο 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

Η κατεύθυνση αυτή του δεύτερου ταξιδιού του «Αμπντούλ Χαμίτ Χαν» συνδέεται άρρηκτα με την επιτακτική ανάγκη της γειτονικής χώρας να εντοπίσει κοιτάσματα φυσικού αερίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα θαλασσοτεμάχια αυτά υπάρχουν πολύτιμα ενεργειακά κοιτάσματα, τα οποία έχει πιεστική ανάγκη η Τουρκία, ιδίως μετά το ξέσπασμα του ρωσοουκρανικού πολέμου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Πηγή: pagenews.gr